Nieuws

Stichting Kinderen van de Voedselbank in nood: minder inkomsten, meer hulpvragen

Stichting Kinderen van de Voedselbank in nood.
Stichting Kinderen van de Voedselbank in nood. © Omroep Gelderland
DODEWAARD - Stichting Kinderen van de Voedselbank uit Dodewaard zit in nood. Door de coronacrisis hebben ze minder inkomsten uit sponsoracties, terwijl er meer gezinnen om nieuwe kleding en schoenen voor de kinderen vragen.
“Alles ligt stil”, zucht Maurice van der Ven van de Dodewaardse stichting die kinderen gratis van nieuwe kleding en schoenen voorziet. “Onze eigen collectes, maar ook acties van scholen en evenementen van ondernemers werden allemaal gecancelled. Hierdoor hebben we 65 tot 70 procent minder omzet gehad, wat neerkomt op 45.000 tot 60.000 euro per maand. Zo hard gaat dat.”
Tekst gaat verder onder de video:
Stichting Kinderen van de Voedselbank in nood
En dat terwijl de Voedselbanken in Nederland een enorme toename zien van het aantal gezinnen dat getroffen wordt door de coronacrisis en hulp nodig heeft om eten op tafel te zetten. “De kinderen daarvan komen straks naar ons toe. Voor de huidige gezinnen teren we nu al in op de reserves, maar er komen er straks nog duizenden bij.”

Overschot in winkels door corona niet genoeg

Dat veel kledingwinkels dit voorjaar met grote voorraden bleven zitten, juist omdat er door corona weinig werd gewinkeld, biedt de stichting weinig soelaas. “Dat is een druppel op de gloeiende plaat. Maar 20 procent van de kleding krijgen wij in natura binnen, de rest is inkoop. Wel voor een appel en een ei, maar daar heb je toch budget voor nodig.”
De stichting hoopt dat gemeenten, provincies of het ministerie van Sociale Zaken wil bijspringen. “De regering heeft terecht miljoenen uitgedeeld aan organisaties die jaarlijks al miljoenen krijgen. Wij hebben altijd geprobeerd onze eigen broek op te houden, maar dat gaat nu niet meer.”

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!