Nieuws

Te koop: oude school en gemeentewerf in Hoog-Keppel

De Bongerd in 2018
De Bongerd in 2018 © Omroep Gelderland
HOOG-KEPPEL - Voormalig dorpsschool De Bongerd en de oude gemeentewerf in Hoog-Keppel staan te koop. De gemeente wil de panden verkopen, omdat ze allebei niet meer gebruikt worden.
Op de locaties mogen woningen komen. Ook zijn een combinatie tussen woon en zorg of woon en werk mogelijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst bepaald. 

Samen met het dorp

De gemeente heeft samen met Dorpsraad Keppel en Eldrik gekeken naar wat er mogelijk is op deze twee locaties. “Locaties die de gemeente niet meer nodig heeft moeten goede nieuwe invulling krijgen die goed past bij het dorp. We hebben met de omwonenden zorgvuldig de randvoorwaarden opgesteld voor de verkoop. En we betrekken de dorpsraad bij het selecteren van het beste bod", laat wethouder Willem Buunk weten. "Het zijn mooie locaties, dus ik vertrouw er op dat initiatiefnemers met goede plannen en biedingen komen."
Mensen die een plan hebben kunnen dit tot 22 september indienen. Daarna worden de plannen beoordeeld door de Werkgroep Keppel. Hierin zitten leden van de Dorpsraad en medewerkers van de gemeente en de betrokken makelaar.

Plan Hessendaal

De Dorpsraad heeft in het verleden een plan gepresenteerd om woningen te realiseren op de plaats waar vroeger de voetbalvelden lagen. Maar de gemeente heeft besloten om eerst te kijken wat er op met de school en de gemeentewerf gaat gebeuren, voor ze verder gaat met dit plan. In het najaar wordt gekeken wat er met de voormalig voetbalvelden gaat gebeuren.