Nieuws

Bomvol programma voor Van Vleuten in restant wielerseizoen

Annemiek van Vleuten in haar regenboogtrui
Annemiek van Vleuten in haar regenboogtrui © ANP
WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten gaat nog heel veel koersen dit jaar. De 37-jarige wereldkampioene wielrennen uit Wageningen begint volgende week donderdag in Baskenland.
In Baskenland rijdt ze drie pittige eendaagse wedstrijden. Dat doet ze ter voorbereiding op de Strade Bianche op 1 augustus, die ze vorig jaar wist te winnen. 
Van Vleuten gaat dan weer op hoogtestage en komt aan het eind van de maand weer in actie in La Course, die ze ook al tweemaal won. Daarna rijdt ze de Holland Ladies Tour met onder meer een etappe met finish in Arnhem.
Haar volgende hoofddoel in september is de Ronde van Italië, die ze de afgelopen twee jaar won. Daarna volgt het WK tijdrijden en op de weg, waar ze probeert opnieuw de regenboogtrui te veroveren.
Annemiek van Vleuten wint in 2019 in Luik. Foto: Omroep Gelderland
In oktober komt ze nog in actie in een aantal klassiekers, zoals de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, die voor het eerst op het programma staat voor vrouwen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!