Nieuws

Beperkte doorstart voor ijzergieterij Lovink: 130 man op straat

© REGIO8
TERBORG - Gieterij Lovink in Terborg maakt alsnog een gedeeltelijke doorstart door. Twee grote klanten zorgen met opdrachten dat 35 werknemers actief kunnen blijven binnen het onderdeel Lost Foam.
“Tegelijkertijd biedt dit voor het nieuwe bedrijf en Lovink de kans om de komende maanden meer nieuwe mogelijkheden voor de gieterij te verkennen”, zo laat woordvoerder Koen van Tankeren namens het bedrijf weten. Voor de periode van in elk geval één jaar is er door twee onbekende ‘grote klanten’ een garantie op een voorlopige voorzetting van Lost Foam.
Voor de Handmouldings en Disa-activiteiten zijn volgens Van Tankeren geen mogelijkheden gevonden voor voortzetting van werkzaamheden. In totaal werkten er binnen de gieterij 165 medewerkers, het overgrote deel hiervan staat dus op straat.

Coronacrisis zat bedrijf dwars

De coronacrisis was voor Lovink reden om in mei uitstel van betaling aan te vragen. Waar de meer dan honderd jaar oude ijzergieterij de kredietcrisis met moeite overleefde, lukte het de jaren daarna niet om het bedrijf winst te laten maken.
Overigens is Lovink Enertech B.V niet betrokken bij het faillissement van de gieterij-tak. Dit bedrijfsonderdeel produceert kabelmoffen en is gezond.

Zie ook: