Nieuws

Jordy Tutuarima wil De Graafschap verlaten, NEC in de markt

Jordy Tutuarima kijkt uit naar een andere club.
Jordy Tutuarima kijkt uit naar een andere club. © Wil Kuijpers
DOETINCHEM - Jordy Tutuarima krijgt van De Graafschap alle ruimte om te vertrekken. De speler wil de Doetinchemse club zelf ook verlaten nu hij op een zijspoor terecht is gekomen.
De linksback, geboren in Velp, raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Roland Baas. Die verdween vervolgens niet meer uit het elftal van De Graafschap. Na de eerste training van het nieuwe seizoen liet Tutuarima weten dat hij rondkijkt naar een andere club. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2021.
NEC zou in beeld zijn, maar de linksback zegt van niets te weten. "Ik heb daar niets over gehoord." Als de wegen van De Graafschap en Tutuarima scheiden, zegt de back dat te accepteren. 'Dan moet je daar gewoon als volwassen kerels over gaan praten." Tutuarima speelde overigens in de jeugd al voor de Nijmeegse club. 

Pollen uit de grond

Technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap zegt dat Tutuarima zelf heeft aangegeven de club te willen verlaten. "En wij geven hem daarom de ruimte om iets anders te zoeken.' 
Trainer Mike Snoei bevestigt die versie. Hij benadrukt dat het de speler zelf was die als eerste meldde te willen vertrekken. "Hij heeft met zijn zaakwaarnemer kenbaar gemaakt dat hij graag naar een andere club wil. Dan moet je meewerken vind ik, want wij willen hier alleen maar spelers die de pollen uit de grond lopen. En als je met je hoofd ergens anders bent, wordt het lastig." 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!