Nieuws

Directeur Leo Weterings: 'Het voelde heel slecht om te zeggen er zijn geen Vierdaagsefeesten'

NIJMEGEN - Directeur Leo Weterings was vorig jaar tijdens het 50-jarig jubileum van de Vierdaagsefeesten voor het eerst directeur van de organisatie. Nu in zijn tweede jaar als directeur krijgt hij meteen te maken met een zeer grote uitdaging. De uitbraak van het coronavirus en het uiteindelijk zelfs niet doorgaan van de feesten en dat was erg zuur voor hem.
Leo Wetering: "Het was gauw duidelijk dat de feesten niet door konden gaan. We zijn toen gaan kijken naar wat er wel mogelijk was. Het voelde heel slecht om te zeggen er zijn geen feesten, we trekken de deur dicht. We willen in deze week vooral het gemis delen met de Nijmegenaren."
Tekst loopt hieronder verder: 
Directeur Leo Weterings over het bizarre jaar van de Vierdaagsefeesten
Daarom is de organisatie toch gaan nadenken over een paar alternatieven. "Zo kun je met een app op je telefoon een citygame spelen in de stad met allemaal raadsels en opdrachten. De stad is gewoon open. De horecaondernemers gaan er wat van maken. Ze houden hierbij natuurlijk rekening met de coronaregels. En is er dit programma Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland.", aldus Leo Weterings.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!