Nieuws

Er is 25 miljoen euro beschikbaar voor de Veluwe

Er is 25 miljoen euro beschikbaar voor de Veluwe.
Er is 25 miljoen euro beschikbaar voor de Veluwe. © Omroep Gelderland
UDDEL - Het Rijk stelt 12,5 miljoen euro beschikbaar voor de 'Regio Deal Veluwe'. De provincie investeert eenzelfde bedrag in de regio. Daarmee komt 25 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van belangrijke Veluwse projecten.
Met het geld worden projecten gesteund die de Veluwse economie, leefomgeving en de natuur sterker en veerkrachtig moeten maken. Dat is de opdracht die het Rijk aan deze deal meegeeft.
''De plannen moeten echt iets toevoegen voor de toekomstige inrichting van de regio'', zegt de provincie. ''Zo is toerisme belangrijk voor de regionale economie, maar zorgen toeristen ook voor druk op de natuur en leefbaarheid. De Regio Deal Veluwe zet daarom onder andere in op de optimalisering van het ruimtegebruik.''
Het geld wordt onder meer gestopt in de verbetering van bereikbaarheid van de Veluwe en het herstellen van natuurgebieden. Ook kunnen verouderde vakantieparken dankzij de Regio Deal worden opgeknapt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!