Nieuws

Burgers' Zoo schenkt koralen aan Berlijnse dierentuin

Het koraalrif in de Arnhemse dierentuin.
Het koraalrif in de Arnhemse dierentuin. © Burgers' Zoo
ARNHEM - Burgers' Zoo in Arnhem stuurt woensdag 39 steenkoralen, veertig zachte koralen en vijftien vissen naar Tierpark Berlin in Duitsland. Het gaat om een schenking, aangezien de Arnhemse dierentuin bijzonder succesvol is met de kweek van koralen en regelmatig opruiming moet houden.
Bekijk de video over de koralen. De tekst gaat daaronder verder.
Burgers' Zoo schenkt koralen aan Berlijnse dierentuin

Miljoenen liters water

Burgers' Zoo bezit een van de grootste levende koraalriffen ter wereld in een dierentuin. Alleen dierentuinen in Townsville (Australië) en San Francisco (Verenigde Staten) hebben grotere riffen.
Het koraalrif in Arnhem groeit in een bassin met 750.000 liter water en is onderdeel van het overdekte tropische aquarium Ocean. Koralen zijn in het wild beschermd. Ze worden ernstig bedreigd door vervuiling, klimaatverandering en overbevissing. In totaal bestaan de aquaria in de Ocean uit acht miljoen liter water.
Koralen hebben lange tentakels. Als ze elkaar aanraken, proberen ze elkaar met gif te vernietigen. Daarom is het volgens de dierentuin nodig om regelmatig koralen te oogsten in het rif. In Arnhem groeien de koralen zo snel dat de weggehaalde exemplaren worden weggegeven.
Sinds 2010 heeft de dierentuin al 2575 steenkoralen en zachte koralen geschonken aan parken in onder meer Engeland, Denemarken en Kroatië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!