Nieuws

Voetbalkamp voor alleen meisjes in Wijchen: 'Veel gezelliger dan met jongens'

Deelnemers aan het Girls Only Voetbalkamp.
Deelnemers aan het Girls Only Voetbalkamp. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Een uniek voetbalkamp deze dagen op de velden van SC Woezik in Wijchen. Want daar wordt voor het eerst een kamp voor alleen meisjes gehouden, het Girls Only Voetbalkamp.
Drie dagen lang krijgen ze training van drie voetbalsters uit de eredivisie: Amber Verspaget, Joy Kersten en Nena Hopmans. En alle meisjes willen uiteindelijk net zo goed worden als Lieke Martens of Jacky Groenen. Ze zitten allemaal op voetbal, maar spelen dan in teams met vooral jongens.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Voetbalkamp voor alleen meisjes in Wijchen: 'Veel gezelliger dan met jongens'
"Ik heb al vaak aan een kamp meegedaan", vertelt de getalenteerde Fien. "Maar dan zijn er alleen maar jongens. Daarom vind ik het wel leuk om dit met meiden te doen. Die zijn wat rustiger en zo." Sophia denkt er net zo over. "Jongens willen altijd meteen aan de slag. Meisjes zijn gezelliger. We doen hele leuke en leerzame opdrachten."
Amber Verspaget, oud-speelster van Achilles'29 uit Groesbeek en nu uitkomend voor ADO Den Haag, coördineert het kamp. "Heel leuk voor ze om met hun vriendinnetjes samen te voetballen en andere meiden uit de regio te leren kennen. Heel leuk om ze te zien voetballen. Het is jammer dat er in de regio geen enkele voetbalclub meer in de eredivisie speelt, nadat Achilles stopte. Er zijn heel veel talentvolle meiden en die willen ook een podium, dat kan nu niet in deze regio."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!