Nieuws

La Place sluit drie restaurants in Gelderland

Het restaurant van La Place in het centrum van Arnhem.
Het restaurant van La Place in het centrum van Arnhem. © ANP (archief
ARNHEM - Restaurantketen La Place gaat 23 van de tachtig filialen in ons land sluiten. Drie daarvan bevinden zich in Gelderland. Dat bevestigt moederbedrijf Jumbo na berichtgeving van De Telegraaf.
In onze provincie valt het doek voor de restaurants in het centrum van Arnhem, langs de A50 bij Apeldoorn (De Brink) en in Zevenaar. De twee laatstgenoemde vestigingen zijn voormalige AC Restaurants, die in 2017 door La Place werden overgenomen.

Knauw door coronacrisis

La Place is naar eigen zeggen hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. De restaurants worden stap voor stap heropend, maar voor de 23 vestigingen die dichtblijven is 'een rendabele exploitatie een onmogelijke opgave'.
Volgens De Telegraaf worden de circa 480 getroffen werknemers maandagavond geïnformeerd. La Place wil gedwongen ontslagen zo veel mogelijk voorkomen en collega's behouden door ze binnen Jumbo of de restaurantketen een andere functie aan te bieden.
Veel personeel van La Place was aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het coronavirus juist drukker was. Op 1 juni mocht de horeca weer open, maar La Place hield veel vestigingen langer dicht om ze opnieuw in te richten.

Nog acht vestigingen in Gelderland

La Place houdt na de sanering nog acht vestigingen in Gelderland over. Zo blijven de restaurants op verzorgingsplaats De Somp langs de A50 in Apeldoorn en in het Arnhemse winkelcentrum Kronenburg wel open. Ook Bruchem, Enspijk, Harderwijk, Nijmegen, Stroe en 't Harde behouden hun La Place.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!