Nieuws

Bumperklever met joint op de lip rookt rustig door bij aanhouding

Bestuurder met joint op de lip aangehouden.
Bestuurder met joint op de lip aangehouden. © ANP (ter illustratie
VELDDRIEL - De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden die achter het stuur een joint aan het roken was. Hij bleef rustig doorroken nadat hij aan de kant was gezet, meldt de politie.
De bestuurder werd betrapt door een agent die nog onderweg was naar het bureau om aan zijn dienst te beginnen. Ze troffen elkaar op de A2 bij Vught. De automobilist viel op, omdat hij al bumperklevend over de snelweg raasde.
Toen de man de agent inhaalde, werd hij betrapt met de joint op zijn lip. De politieman vroeg vervolgens ondersteuning voor een aanhouding en zette de bestuurder aan de kant.

'Joint kost ook geld'

De bumperklever zette zijn auto ter hoogte van Kerkdriel stil op de vluchtstrook, maar werd door de agent naar een veiligere plek gedirigeerd. Tijdens de controle bleef hij rustig zijn joint oproken. “Ik ben nu toch al gepakt en rook hem nu dus gewoon op. Die joint kost ook geld”, zei hij volgens de politie.
De speekseltest gaf de bevestiging dat de man vermoedelijk softdrugs had gebruikt, waarna hij werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau in Zaltbommel overgebracht, waar een arts bloed bij hem heeft afgenomen.
De bestuurder heeft meerdere bekeuringen gekregen. Afhankelijk van de bloeduitslagen moet hij mogelijk zijn rijbewijs inleveren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!