Nieuws

Man (29) uit Harderwijk komt om bij zweefvliegtuigongeluk in Duitsland

Bij de botsing kwamen twee personen om het leven.
Bij de botsing kwamen twee personen om het leven. © ANP / DPA
DÜLMEN - Een 29-jarige man uit Harderwijk is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een botsing tussen twee zweefvliegtuigen in Duitsland. Bij het ongeval overleed ook de andere piloot, maar het is nog niet bekend waar die vandaan komt.
Het tragische ongeluk gebeurde boven Dülmen, zo'n vijftig kilometer van Winterswijk. Door onbekende oorzaak kwamen daar twee zweefvliegtuigen in de lucht met elkaar in botsing. De hulpdiensten gingen op de grond en vanuit de lucht op zoek naar de wrakken en de piloten. Rond 16:00 werden hun lichamen gevonden.

Ervaren vlieger

De Harderwijker was lid van Aero Club Salland uit Lemelerveld, die het overlijden van de man bevestigt. Bestuurslid Niels Reimink spreekt van een ervaren vlieger, die al vanaf zijn tienerjaren vloog. De man was in competitieverband op hoog niveau actief.
Hoe zijn clubgenoot in de lucht kon botsen met een andere zweefvlieger, is ook voor het bestuurslid nog volstrekt onduidelijk. Hij zegt dat het onderzoek in handen is van de Duitse luchtvaartpolitie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!