Nieuws

Stefan Maletic brengt Balkanpassie bij NEC

© Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hij maakte ooit furore bij als voetballer bij Achilles'29, maar tegenwoordig is Stefan Maletic assistent-trainer bij NEC.
En zo maakt hij het kwartet Gelderse clubs compleet. Maletic speelde in de jeugd bij Vitesse en De Graafschap, waar hij ook jeugdtrainer was. En bij Achilles speelde hij anderhalf jaar met als hoogtepunt een 3-2 zege op Jong Ajax, waar hij als verdediger twee keer wist te scoren. De stap naar NEC houdt zeker verband met de huidige hoofdtrainer Rogier Meijer. "Wij kennen elkaar al uit het verleden bij De Graafschap en waren daar ook allebei jeugdtrainer. Fantastisch om hier te kunnen komen werken, er ligt een mooie uitdaging."
"Ik ben hier nu twee-en-een-halve week en ik voelde me vanaf het begin al thuis, als een vis in het water. Het was echt een warm onthaal. Ik werk graag met jonge jongens. En lekker spannen met Rogier en Ron de Groot. Het is een jonge groep, die graag wil. Er moeten nog wel versterkingen komen, maar de potentie is er. "
Maletic denkt dat hij wel wat kan toevoegen bij NEC. "Ik zal vooral met de jonge jongens bezig zijn en vind het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met de spelers. Wat echt bij mij past, winnaarsmentaliteit en het smeden van een team en hard werken. Daar kun je ver mee komen. De Balkan-mentaliteit", lacht Maletic.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!