Nieuws

Agent trekt wapen bij protest, Achterhoekse boer opgepakt

De aangehouden boer nam deel aan een protest in Leidschendam.
De aangehouden boer nam deel aan een protest in Leidschendam. © ANP
BLEISWIJK - De politie heeft vrijdag een 39-jarige boer uit de gemeente Oost Gelre opgepakt bij een boerenprotest in Bleiswijk. De boer veroorzaakte volgens de politie een gevaarlijke situatie toen hij met zijn trekker op een motoragent inreed. Die trok daarop zijn vuurwapen.
De opgepakte man maakte volgens de politie deel uit van een groep boeren die eerder op de dag deelnam aan een protest bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in Leidschendam. In Bleiswijk kwam het vervolgens tot het incident met de motoragent.
De agent verzocht de boeren zich te houden aan de eerder afgesproken route. De betrokken actievoerder weigerde dit, stapte in zijn tractor en reed in de richting van de motoragent, aldus de lezing van de politie
Toen de agent zijn wapen trok, bracht de boer zijn trekker tot stilstand. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De politie onderzoekt het incident verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!