Nieuws

Stadsvarkenssoep van de Edese stadsvarkens

© Stadsvarkens Ede
EDE - De coronacrisis is van erg grote invloed op de huidige situatie. Dat geldt ook voor de stichting Stadsvarkens. Activiteiten organiseren was enige tijd niet mogelijk, maar zo stelt de stichting: "Gelukkig is er wel weer wat mogelijk. Wij kunnen weer kleine dingen oppakken."
Stadsvarkens doet dat door op zaterdag 18 juli de nieuwe berging die gerealiseerd is dankzij Ede-doet bonnen, in gebruik te gaan nemen.
Vrijwilligers van Stadsvarkens leggen de laatste hand aan de inrichting en aankleding van de berging terwijl anderen samen klussen in het bos uitvoeren. De basis voor de berging, een container, is bij elkaar gespaart. Daarna is de container van deuren voorzien en op zijn plaats gezet.
Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, maar houd wel rekening met diverse coronamaatregelen zoals de anderhalve meter regel. Voor de bezoekers is er ook de mogelijkheid om te proeven van een echte stadsvarkensoep.
Dineren
Het inmiddels traditionele Stadvarkensdiner dat na de slacht wordt gehouden is deze keer door corona niet door gegaan. De Stadsvarkenssoep is een eenvoudig alternatief voor het Stadsvarkensdiner. Iedereen die met een bakje (met deksel) komt krijgt soep mee voor twee personen om thuis op te eten.
De soep is gemaakt van producten van het eigen varken Kieckie en van groenten die de stichting dagelijks voor de varkens halen.
Voor veganisten zal er ook vegan stadsvarkenssoep zijn. De soep wordt zaterdagmiddag uitgedeeld tussen 12:00 en 14:00 uur aan de Langekampweg Ede bij de ingang van Stadsvarkens.
Oproep
De stichting Stadsvarkens zoekt voor zaterdag 18 juli nog vrijwilligers om te helpen bij uit te voeren klussen. Deze zullen worden uitgevoerd tussen 10.00 en 15.00 uur. U kunt zich aanmelden bij info@stadsvarkens.nl.