Nieuws

Ronnie Weijers nieuwe directeur Airborne museum

Het Airnborne Museum.
Het Airnborne Museum. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Het Airborne Museum in Oosterbeek heeft vanaf september een nieuwe directeur. Ronnie Weijers volgt directrice Sarah Heijse op die sinds 2015 de leiding had over het oorlogsmuseum.
Weijers kijkt er naar uit om voor het Gelderse museum aan de slag te gaan: "Ik ben opgegroeid op de Veluwe. Wij fietsten bijna ieder jaar op 21 september met mijn ouders naar de Ginkelse Heide om de parachutisten te zien. Het verhaal van de Slag om Arnhem is heroïsch en tragisch en een krachtig symbool voor de harde strijd die geleverd is voor onze bevrijding."
De toekomstige directeur werkt sinds 2017 bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg als Hoofd sector Publiek. Ook is hij Joegoslavië-veteraan. 

Vertrek

Het vertrek van directrice Sarah Heijse was al langer bekend. Zij start in september als directeur van Cultuur Oost, een netwerk- en expertisecentrum voor kunst, cultuur en samenleving in Gelderland.
De afgelopen vijf jaar zette Heijse zich in voor de vernieuwing van het museum. Na een voorbereiding van drie jaar en een verbouwing van vijf maanden zou het Airborne museum op 14 maart haar deuren eindelijk weer openen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Sinds 1 juni is het vernieuwde museum weer geopend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!