Nieuws

22-jarige man uit Tiel aangehouden voor poging tot moord

© Omroep Gelderland
TIEL - De politie heeft een 22-jarige man uit Tiel aangehouden die wordt verdacht van poging tot moord op een 28-jarige man uit Utrecht. Volgens het OM is de opdracht voor de poging gegeven door Anouar T., de neef van Ridouan Taghi.
Anouar T. werd eerder dit jaar als verdachte in deze zaak aangehouden in zijn cel. Hij zat op dat moment al vast als verdachte van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.

Hamers en honkbalknuppel

De poging tot moord vond vorig jaar op 30 oktober plaats in Utrecht. De politie kreeg een melding over drie mannen met bivakmutsen die achter een man aanrenden. Het slachtoffer werd mishandeld met hamers en een honkbalknuppel en raakte ernstig gewond.
De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht in de zaak. Een aantal verdachten hoort mogelijk bij een bende die geweldsmisdrijven zou uitvoeren dan wel laten uitvoeren. Of de Tielenaar ook tot deze bende behoort, is niet bekend. 

Jaouad W.

Eerder dit jaar kwam tijdens het liquidatieproces rond hoofdverdachte Ridouan Taghi naar voren dat onderzoekers telefoons hebben gekraakt van onder meer Jaouad W., ook uit Tiel. Deze Tielenaar is geen verdachte in het proces, wel gebruikt het OM de data om informatie te verzamelen.
W. zit sinds 2018 een 13-jarige gevangenisstraf uit voor voorbereiding van liquidaties en deelname- en leidinggeven aan een criminele organisatie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!