Nieuws

Kampeerverbod rond terrein van Zwarte Cross

De camping van de Zwarte Cross vorig jaar.
De camping van de Zwarte Cross vorig jaar. © REGIO8
LIEVELDE - Oost Gelre roept mensen op om tijdens het geplande weekend van de Zwarte Cross niet te gaan kamperen op het festivalterrein in Lichtenvoorde. Volgens de gemeente hebben vriendengroepen het verzoek neergelegd om te willen kamperen in een weiland bij het terrein, maar wil Oost Gelre hier niet aan meewerken.
“Nu de Zwarte Cross niet doorgaat, is er uiteraard ook geen Zwarte Cross Camping”, zegt de gemeente. “De eigenaren van gelegenheidscampings in de buurt hebben een brief ontvangen dat zij dit jaar geen tijdelijke camping mogen inrichten.”

Gemeente gaat handhaven

De vergunning die ze daarvoor hebben is alleen geldig tijdens de Zwarte Cross. Oost Gelre begrijpt de verzoeken van vriendengroepen die een leuk weekend willen organiseren. “Maar wij roepen hen nadrukkelijk op dit bij de reguliere campings of groepsaccomodaties te organiseren.” Toezichthouders van de gemeente gaan hierop controleren en handhaven.
Het festival stond gepland van donderdag 16 juli tot en met zondag 19 juli, maar gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Als alternatief wordt op de zaterdag ‘Tante Rikies Megatuin Quiz’ georganiseerd. Dit is zien op het Youtube-kanaal van de Zwarte Cross.