Nieuws

Rechtbank Gelderland werkt achterstand weg in Stadstheater Arnhem

Stadstheater Arnhem.
Stadstheater Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Wie voor de rechter moet komen vanwege bijvoorbeeld een verkeersovertreding, moet niet raar opkijken als hij of zij naar het Stadstheater Arnhem moet. De rechtbank Gelderland behandelt daar sinds kort ook rechtszaken.
"Wij gaan per nu dagelijks rechtspreken in een aantal foyers", vertelt directeur Hans Verbugt van het Stadstheater Arnhem. Drie foyers, ruimtes waar je normaal gesproken voor een voorstelling even een kopje koffie drinkt, zijn omgetoverd tot rechtszalen voor eenvoudige straf en civiele zaken.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Rechtbank Gelderland werkt achterstand weg in Stadstheater Arnhem
"Het is de brave burger die misschien even iets gedaan heeft dat niet mag, die krijgen we hier binnen. Er rijden hier geen boevenwagens voor de deur, al had ik dat ook niet een probleem gevonden", gaat Verbugt verder.

Achterstand

Dat er nu ook zaken worden afgehandeld in het theater, komt door de achterstand die de rechtbank heeft. Ook de coronamaatregelen spelen een rol, want daardoor kunnen veel minder zaken ingepland worden in de rechtbanken in Arnhem en Zutphen en de kantongerechten.
President van de Gelderse rechtbank, Margreet Blaisse: "We doen echt wat we kunnen om die achterstand zo beperkt mogelijk te houden. We werken er aan om mensen te laten zien dat hun zaak op afzienbare termijn behandeld wordt".

Schouwburg

De rechtbank verwacht tot eind dit jaar gebruik te willen maken van het Stadstheater Arnhem. Het gebouw stond leeg vanwege de coronamaatregelen, maar nu de rechtbank er zit kan er geld worden verdiend.
Toch wil directeur Verburgt eigenlijk gewoon weer de deuren openen voor het publiek. "Dit is een mooie bijkomstigheid voor de rechtbank en voor ons, maar natuurlijk willen wij niets liever dan in september weer opengaan. Het publiek ontvangen voor waar we voor zijn. Een schouwburg voor theater, voor toneel, voor dans, voor cabaret."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!