Nieuws

OM eist 20 maanden cel in hoger beroep aanrijding agenten op A2

Het ongeval destijds op de A2.
Het ongeval destijds op de A2. © Bart Meesters
ZALTBOMMEL - Het OM heeft opnieuw 20 maanden celstraf geëist tegen de 55-jarige vrouw die op oudjaarsavond 2018 twee agenten zou hebben aangereden op de A2 bij Zaltbommel. De vrouw besloot in hoger beroep te gaan tegen haar veroordeling, uitgesproken door de rechtbank in juli 2019. Vrijdagmiddag diende de zaak in het gerechtshof in Arnhem.
Het Openbaar Ministerie eist naast de gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, ook een rijontzegging van vier jaar. 
De rechtbank legde de vrouw uit Hurwenen vorig jaar 16 maanden celstraf op, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook kreeg ze een rijontzegging voor vier jaar. De verdachte kreeg die straf voor het veroorzaken van het verkeersongeval, het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een ongeval eerder op de dag in Hellouw. De vrouw besloot in hoger beroep te gaan tegen haar veroordeling. 

'Onder invloed agenten aangereden'

De agenten hielpen bij een pechgeval, toen de verdachte in volle vaart op hun politieauto zou zijn gebotst. De vrouw zou een rood kruis genegeerd hebben en in volle vaart tegen de politieauto gereden zijn.
Ze bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken: De politiemensen moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Eén agent raakte zwaargewond.

'Niets gezien'

De vrouw zei in de eerdere rechtszaak dat ze de rode kruizen op de matrixborden, de snelheidsaanpassing, de links rijdende auto’s en de politieauto met zwaailichten niet heeft gezien. 
Eerder op de avond zou de vrouw al doorgereden zijn, nadat zij in Hellouw tegen een bedrijfsbus was aangereden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!