Nieuws

Definitief: Arnhemse politiek stemt Zwarte Piet weg

Definitief: Arnhemse politiek stemt Zwarte Piet weg.
Definitief: Arnhemse politiek stemt Zwarte Piet weg. © Flickr
ARNHEM - Als er zwarte pieten meedoen in de Arnhemse intocht, zal de gemeente daar geen steun aan verlenen. Dat voorstel kon op voorhand op een meerderheid rekenen en dat werd woensdagavond tijdens de stemming door de gemeenteraad bevestigd. Of dat betekent dat een piet in zwarte of bruine vorm daadwerkelijk zal ontbreken, is de vraag.
De commissie die de intocht organiseert, gaat daar namelijk zelf over. Het college moet nu een 'constructieve dialoog' gaan voeren met die organisatie. Als die er dan alsnog voor kiest om zwarte of bruine pieten in te zetten, kan ze fluiten naar gemeentelijke subsidie, praktische ondersteuning en de aanwezigheid van collegeleden.
Dat zou betekenen dat ook burgemeester Ahmed Marcouch er niet bij is. Maar of dat ook gaat gebeuren? De burgervader is van mening dat hij daar sowieso bij moet zijn.
Ook de Arnhemse ondernemers lieten eerder weten geen sponsorgeld meer in een optocht met Zwarte Piet te steken. Voorstanders van deze figuur kondigden juist weer een crowdfunding aan om dat inkomstenverlies voor het intochtcommittee te compenseren.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.