Nieuws

Arnhemse wethouder doorstaat motie van afkeuring

Wethouder Hans de Vroome.
Wethouder Hans de Vroome. © RTV Arnhem
ARNHEM - Een motie van afkeuring tegen het Arnhemse jeugdzorgbeleid van wethouder Hans de Vroome kon woensdagavond op weinig steun rekenen. Naast indiener SP, stemde alleen de PVV voor. In de ogen van de socialisten wil de wethouder vasthouden aan bezuinigingsmaatregelen, ondanks dat de zorgtekorten meevallen.
"Ik betreur het dat deze motie op tafel ligt", zegt De Vroome. "Aan ons zal het niet liggen om kinderen de steun te geven die ze nodig hebben." De wethouder spreekt dan ook liever over maatregelen om de steeds oplopende kosten onder controle te krijgen, dan over bezuinigingen. Hij benadrukt dat het verwachte tekort op de jeugdzorg nog altijd zes miljoen euro bedraagt.

'Klopt totaal niet'

"Dit klopt totaal niet met wat we besproken hebben", reageert fractievoorzitter Mark Coenders op de motie. CDA-raadslid Jan Hutten meent dat kinderen niet hoeven te lijden onder de door de wethouder voorgestelde maatregelen.
Overigens struikelde de wethouder wel, maar dat was slechts over de laptop-kabel van collega Hutten. Gelukkig ging dat net goed, waardoor de zorgkosten niet verder opliepen.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.