Nieuws

Kinderen laten corona-rap en tijdschrift zien aan burgemeester Marcouch

Burgemeester Marcouch neemt het corona-tijdschrift in ontvangst.
Burgemeester Marcouch neemt het corona-tijdschrift in ontvangst. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Welke tips hebben kinderen voor de anderhalvemetersamenleving? Premier Mark Rutte riep in mei jongeren in Nederland op mee te denken over 'het nieuwe normaal'. Tien kids van de Pieter Brughelschool in Arnhem gaven gehoor aan die oproep en verwerkten hun ideeën tot een rap en een tijdschrift. Woensdag mochten ze dat presenteren aan burgemeester Ahmed Marcouch.
"Het is geweldig om te zien hoe betrokken deze kinderen zijn", zegt burgemeester Marcouch. "Ze hebben goed nagedacht over wat corona eigenlijk met ons doet." Bij het overhandigen van het tijdschrift beloofde de burgemeester de minister-president te vertellen over het werk van de kinderen.
Bekijk hier de reportage. De tekst gaat daarna verder.
Kinderen laten corona-rap en tijdschrift zien aan burgemeester Marcouch
De leerlingen, uit groep 7 en 8, noemden zich op school  de Geheime Coronaclub. Zonder dat de rest van de school het wist, werkten ze aan hun antwoord op het vraagstuk van Rutte. Voor de rap hebben ze hulp gekregen van de Arnhemse rapper Adje, die ook bij de presentatie aanwezig was. 
De Geheime Coronaclub heeft in iedere klas het tijdschrift en de rap gepresenteerd. Elk gezin dat kinderen op de school heeft, krijgt een exemplaar van het tijdschrift.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!