Nieuws

Tiel week lang onbereikbaar per trein

Station Tiel
Station Tiel © Wikipedia
TIEL - Treinreizigers tussen Tiel en Kesteren moeten de komende week rekening houden met extra reistijd. Het stukje tussen de twee plaatsen ligt eruit van zaterdag 11 juli tot en met zondag 19 juli. Tiel is in die tijd dus helemaal niet bereikbaar per trein.
ProRail vervangt delen van het spoor, zoals de spoorstaven en de dwarsliggers. Arriva, dat rijdt op het traject Tiel-Kesteren, zet vervangende bussen in.
Dat betekent dat Tiel de komende week helemaal niet per trein bereikbaar is. Tussen Geldermalsen en Tiel rijden al sinds 7 juli geen treinen. Dat heeft te maken met vernieuwingen rondom station Geldermalsen. Station Geldermalsen krijgt een extra perron en een tunnel voor passagiers.

Werkzaamheden combineren

"We combineren de werkzaamheden, omdat het spoor tussen Geldermalsen en Tiel er dan toch al uit ligt. Dan hoef je later niet nog een keer een deel van de spoor apart buiten dienst te zetten", vertelt een woordvoerder van ProRail. 
Ook op het traject van Geldermalsen naar Utrecht en Den Bosch zijn wekenlang werkzaamheden. De maatregelen zijn nodig vanwege het toenemende treinverkeer tussen Amsterdam en Eindhoven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!