Nieuws

Daklozenopvang Het Droombankje gered: 'Ik heb alles bij elkaar gegild'

© Facebook het Droombankje
ARNHEM - Daklozenopvang Het Droombankje is voorlopig gered. Voor dit jaar verstrekt de gemeente een eenmalige subsidie, waardoor het voortbestaan voor de korte termijn is verzekerd. "Ik heb wel even alles bij elkaar gegild", reageert initiatiefneemster Angelique van den Berg.
"Zo hadden mijn collega's me nog nooit gezien", vervolgt Van den Berg. "Je leeft drie maanden lang tussen hoop en vrees. Dan is dit een ontlading." Ze is 'superdankbaar' en vindt dat de gemeente 'goed heeft meegedacht'. "Het is toch je levenswerk."
Vanwege een 'stomme menselijke fout' werd de toekomst van de stichting onzeker. Een aanvraag om de geboden zorg te kunnen blijven declareren, werd te laat ingediend. Hoeveel subsidie ze precies krijgt, weet Van den Berg niet. "Maar het zal voldoende zijn om ons personeel te kunnen behouden en de benodigde begeleiding voor onze doelgroep te bieden."

Aan eisen voldoen

Om voor volgend jaar opnieuw voor subsidie in aanmerking te komen, zal de opvang voor mensen zonder verslaving of psychische stoornissen aan 'alle eisen voor maatschappelijke opvang' moeten voldoen, beseft Van den Berg. "Daarvoor moeten we onder meer op systemen aangesloten worden. Maar dat komt allemaal wel goed", spreekt zij vol vertrouwen.
Het feit dat cliënten bij Het Droombankje een eigen kamer hebben, heeft een positieve invloed op de doelgroep, ziet de gemeente. Dat zou bijdragen aan een sneller herstel om weer mee te kunnen doen in de samenleving. Ook binnen de cornamaatregelen, kunnen de cliënten daar blijven.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.