Nieuws

Meer zomerscholen om corona-achterstanden weg te werken

Meer zomerscholen in Arnhem.
Meer zomerscholen in Arnhem. © Flickr
ARNHEM - Het aanbod voor zomerscholen in Arnhem wordt dit jaar verdubbeld. Zo kunnen mogelijke leerachterstanden vanwege de coronaperiode waarin kinderen thuis zaten worden ingelopen.
Voor peuters en jonge kleuters in de voor en vroegschoolse educatie (vve) zijn er 31 locaties waar zij gedurende twee of drie weken veertien uur per week terechtkunnen. Naast spelen en bewegen krijgen zij extra taalonderwijs. Ook ouders kunnen daar leren om 'taalrijke activiteiten' met hun kind te ondernemen.
Voor kleuters uit groep twee is er de 'TaalSpelgroep' voor betere ontwikkeling van de woordenschat ter voorbereiding op groep drie.

162 kinderen

Aan de zomerschool voor leerlingen uit groep zes, zeven en acht nemen 162 kinderen deel. Daar krijgen zij taal, rekenen, wereldoriëntatie en bewegen aangeboden.
Voor de vve-leerlingen wordt een 'symbolische eigen bijdrage' gevraagd. De overige zomerscholen zijn gratis.

'Vertrouw op deskundigheid'

De gemeente stelt dat het voortgezet onderwijs na de zomervakantie in beeld brengt waar er extra ondersteuning bij leerlingen gewenst is, om daar vervolgens op in te zetten. Schoolbestuurders zouden daarbij om het vertrouwen op de deskundigheid van de onderwijsprofessionals hebben gevraagd.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.