Nieuws

Tóch een NK Dressuur in Ermelo

© Omroep Gelderland
ERMELO - Er komt dit jaar toch nog een NK Dressuur in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Aanvankelijk werd het evenement vanwege de coronacrisis afgelast. Maar nu moet het van 17 tot en met 20 september toch nog plaatsvinden.
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) maakte het nieuws dinsdagmiddag bekend. Er is volgens de organisatie ruimte in de kalender, omdat de ruiters van TeamNL dit seizoen geen internationale kampioenschappen op het programma hebben staan.

Perspectief

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS: "Geweldig dat na deze onwerkelijke maanden op zo'n korte termijn dit NK nog te realiseren is. Fijn bovendien dat er weer perspectief op echte dressuursport is en iedereen live kan aanschouwen welke progressie de Nederlandse ruiters gemaakt hebben met hun paarden de afgelopen maanden. Wellicht zullen er ook nieuwe talenten in de baan verschijnen."

Zes NK's

Tijdens het kampioenschap in Ermelo worden er maar liefst zes NK’s en twee KNHS kampioenschappen verreden. De Nederlandse titels worden verdeeld in de Paradressuur, Children, Junioren, Young Riders, U25 en uiteraard de koningsklasse, de Zware tour. De KNHS titels staan op het spel in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour.