Nieuws

Drie arrestaties in Lievelde na schietpartij bij basisschool

Hulpdiensten op straat na de schietpartij in Enschede.
Hulpdiensten op straat na de schietpartij in Enschede. © Dennis Bakker/News United
DOETINCHEM - Op de N18 bij Lievelde, ter hoogte van de Grolsedijk, zijn dinsdagmiddag drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Enschede. De politie voert op de locatie sporenonderzoek uit.
De verdachten zouden in een zwartkleurige Citroën zijn weggereden uit de stad in Overijssel in de richting van Doetinchem. Het voertuig werd volgens de politie rond 16.30 uur klemgereden.
In eerste instantie werden Doetinchem en Eibergen door de politie als locatie genoemd, maar de auto werd ter hoogte van de Grolsedijk bij Lievelde aan de kant gezet. Dat schrijft REGIO8. Vervolgens zijn drie personen aangehouden, de politie wil geen informatie verstrekken over de leeftijd en woonplaats van deze personen.
Mogelijk hebben de verdachten langs de N18, ter hoogte van bedrijventerrein de Laarberg, een voorwerp uit de auto gegooid. De politie voert hier onder meer met een hondengeleider onderzoek uit.
De schietpartij vond eerder op de dag plaats in Enschede voor een basisschool. Bij het incident aan de Zuidhollandlaan in de Overijsselse stad is volgens de politie een man gewond geraakt. Er wordt onderzoek uitgevoerd naar de aanleiding van het schietincident.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!