Nieuws

Bewoners uit eigen woning vol met gebreken gezet

Aanzicht van het huis aan de Zahnstraat.
Aanzicht van het huis aan de Zahnstraat. © Persbureau Heitink
ANGEREN - Bewoners van een pand aan de Zahnstraat in Angeren hebben dinsdagochtend gedwongen hun huis verlaten. De gemeente Lingewaard constateerde negen maanden geleden al dat het huis onveilig was. Contact met de bewoners leverde echter niets op.
Bij controles constateerde de gemeente onder meer dat de elektrotechnische installatie, de constructie en de brandveiligheid van de woning niet in orde waren. De bewoners deden niets om de mankementen te verhelpen. Ook gingen ze niet op zoek naar andere woonruimte en wilden ze geen contact met de gemeente. Dinsdag stond de gemeente op de stoep, maar bleef een gesprek opnieuw uit.
Uiteindelijk kwam er dinsdag een politiewoordvoerder aan te pas om het gesprek te openen. De bewoners hebben daarna het huis verlaten en zijn naar een tijdelijke opvangplek gegaan, die de gemeente Lingewaard voor hen had geregeld. 
De bewoners blijven gewoon eigenaar van de woning en van de grond eronder. Wel heeft de gemeente meteen enkele maatregelen genomen: gas en elektra zijn afgesloten en instabiele bomen op het terrein worden verwijderd. Eerder werd geconstateerd dat er rommel en ongedierte op het terrein was. 

Ratten

Een buurtbewoner legt uit dat de overlast voor de omgeving met name zat in het ongedierte. De woning werd dusdanig slecht onderhouden dat deze ratten aantrok. "Die liepen gewoon over straat, daar. Dat was de grootste ergernis voor velen. Van echt contact krijgen met de bewoners was geen sprake."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!