Gemeente Wageningen

Wageningse kunstenaars/makers; doe mee met de ramenexpositie Gemeentehuis

Vanaf 1 augustus hangen er portretten in de ramen van het gemeentehuis.
Vanaf 1 augustus hangen er portretten in de ramen van het gemeentehuis. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - In een expositie op de ramen van het stadhuis wil Robbert Kamphuis ruim 40 portretten van Wageningse makers laten zien. We maken een foto-portret dat op een raamfolie wordt afgedrukt. Een QR-code verwijst naar een website waar een tekst en voorbeelden van werk staan. Deze expositie wil culturele en kunstzinnige makers in Wageningen een hart onder de riem steken. En de inwoners laten zien welke kunstenaars in Wageningen werkzaam zijn.
Alle kunstenaars, dichters, schrijvers, artiesten die een link met Wageningen hebben kunnen meedoen. Wageningse kunstenaars en beroepskunstenaars hebben voorrang omdat zij door de huidige crisis een extra uitdaging hebben om in hun onderhoud te blijven voorzien. Wie mee wil doen stuurt snel een berichtje naar info@robbertkamphuis.nl. Als je geselecteerd wordt mag je zelf een tekst (max 300 woorden), afbeeldingen (max 3) en een video aanleveren. Verder kun je een tijd aangeven op de agenda van de fotograaf voor een portret en de rest wordt geregeld. Het kost je verder niets. Je moet wel voor 14 juli je materiaal, video enz aangeleverd hebben. De expositie van portretten is vanaf 1 augustus te zien op de ramen van het gemeentehuis.
De selectie wordt uiteindelijk gemaakt door een commissie die bestaat uit Geert van Rumund (burgemeester), Anne Jansen (wethouder Cultuur), Laurens van der Zee (schrijver, inventarisatie beelden van Wageningen) en Robbert Kamphuis (kunstenaar, organisator).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!