Gemeente Zevenaar

Burgemeester in Zevenaar sloot kermis na gerucht over wapens

De politie kwam massaal naar de kermis.
De politie kwam massaal naar de kermis. © Jordi Deckert
ZEVENAAR - Ruzie en spanningen tussen twee groepen en informatie over de mogelijke aanwezigheid van wapens waren aanleiding om de kermis in Zevenaar maandagavond te sluiten. Dat meldt de politie.
Op last van burgemeester Luciën van Riswijk veegden agenten het kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg leeg en werd aan mensen gevraagd te vertrekken uit het centrum. Volgens de politie hing op de kermis een grimmige sfeer.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Burgemeester in Zevenaar sloot kermis na gerucht over wapens
Het besluit om de kermis te sluiten, werd samen met de exploitanten genomen. Boven Zevenaar cirkelde maandagavond lange tijd een politiehelikopter. Of er daadwerkelijk wapens zijn aangetroffen, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. Eerder deze week was het ook al onrustig op de kermis. 

Extra boa's en politie

Dinsdag is de laatste dag van de kermis. Het terrein is om 13.00 uur weer geopend. De gemeente zet extra boa's in en ook de politie is met meer mensen aanwezig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!