Nieuws

Alle 51 arrestanten weer vrij na rellen in Wageningen

Opgepakte relschoppers in een achtertuin.
Opgepakte relschoppers in een achtertuin. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Alle 51 arrestanten die zaterdagmiddag zijn aangehouden bij de uit de hand gelopen demonstratie in Wageningen, zijn op vrije voeten. Dat meldt de politie.
Zo'n 200 actievoerders hadden zich 's middags verzameld op het 5 Mei Plein om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid. Een deel van hen zocht de confrontatie met de politie. Daarbij werden agenten bekogeld met verschillende voorwerpen. De Mobiele Eenheid pakte daarop de relschoppers - veelal voetbalhooligans - op in het centrum van de stad.

Nog geen dagvaarding

Of alle 51 verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechter is nog niet bekend. "Ze hebben nog geen dagvaarding gekregen omdat wordt meegewogen of ze een relevante strafrechtelijke historie hebben. Daar kijkt de officier van justitie naar", aldus een woordvoerder van de politie.
De arrestanten worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging, dan wel het treffen van voorbereidingen voor het veroorzaken van oproer.

Overvallen door demonstratie

De gemeente Wageningen gaf aan overvallen te zijn door de demonstratie. ''Die was niet aangekondigd en zonder vergunning'', sprak burgemeester Geert van Rumund. ''Helaas zijn er heel veel mensen geschrokken."
De ME achtervolgde de raddraaiers door achtertuintjes. "Ik schrok wel", vertelde een bewoonster aan Omroep Gelderland. "Je weet niet wat er aan de hand is en er kwam acht of tien man door de tuin rennen. We hebben snel het raam dichtgedaan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!