Nieuws

Politie veegt kermis Zevenaar leeg

De kermis in Zevenaar moest maandagavond dicht.
De kermis in Zevenaar moest maandagavond dicht. © Jordi Deckert.
ZEVENAAR - De kermis in Zevenaar is maandagavond op last van burgemeester Luciën van Riswijk gesloten. Er liepen jongeren rond met 'andere intenties', meldt de gemeente Zevenaar op Facebook.
Agenten hebben het kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg leeggeveegd en vragen mensen ook te vertrekken uit het centrum. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Politie veegt kermis Zevenaar leeg
Wat de intenties van de jongeren precies waren, is niet duidelijk. Er zou sprake zijn geweest van opstootjes. De politie spreekt over verschillende groepen jeugd en mogelijke vechtpartijen. 'Er hing een grimmige sfeer', zegt een politiewoordvoerster.
Het besluit om de kermis te sluiten, werd samen met de exploitanten genomen. Boven Zevenaar hing maandagavond langere tijd een politiehelikopter.

Sinds 1 juli weer toegestaan

Kermissen zijn sinds 1 juli weer toegestaan. Zevenaar was er samen met het Brabantse Moergestel snel bij om weer een kermis te houden. Het was de afgelopen dagen al wel eerder onrustig op de kermis in Zevenaar.

Dinsdag gaat kermis weer open

'Wat een leuk feestje had moeten zijn, is zojuist abrupt beëindigd", schrijft de gemeente Zevenaar op Facebook. Daar is ook te lezen dat de kermis dinsdag om 13.00 uur weer normaal open gaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!