Nieuws

Toch onderzoek naar verkeersdrukte in Vesting Elburg

Oud-voorzitter Hans Witteveen van de Vestingraad legt uit dat het tweezijdig berijdbaar maken van de busbaan veel verkeer in de binnenstad kan schelen.
Oud-voorzitter Hans Witteveen van de Vestingraad legt uit dat het tweezijdig berijdbaar maken van de busbaan veel verkeer in de binnenstad kan schelen. © Omroep Gelderland
ELBURG - Er komt toch een onderzoek naar de verkeersstromen in de historische Vesting van Elburg. De voltallige gemeenteraad stemde daar maandagavond mee in. Eerder deed het college vermindering van de verkeersdrukte in de Vesting nog af als onnodig.
De verkeersdrukte is de inwoners en ondernemers van de Vesting al jaren een doorn in het oog. De Vestingraad, een vertegenwoordiging van alle belanghebbenden binnen de Vesting, pleitte daarom voor een verandering aan een busbaan die buiten het centrum ligt. Als die busbaan niet langer eenrichtingsverkeer zou zijn, maar van beide kanten bereden zou kunnen worden, zou dat veel auto's schelen en zorgen voor meer rust in de binnenstad.
Wethouder Arjan Klein gaf echter eind mei aan dat voor zo'n ingreep geen budget vrijgemaakt zou worden. Na die mededeling viel de Vestingraad uit elkaar: er was geen vertrouwen meer in een goede samenwerking met de lokale politiek.
Nu kiest de gemeenteraad dus toch voor een onderzoek naar de verkeersdrukte in de Vesting. Wat er met de uitkomsten van dat onderzoek gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De overige plannen van de Vestingraad, waarmee de binnenstad opgeknapt wordt, worden zo snel mogelijk uitgevoerd. Daarvoor heeft de gemeenteraad 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.