Nieuws

Waar is de maquette die onze vader in 1985 maakte van de kerncentrale in Dodewaard?

Mijn vader, Mars Meijering, werkte tot 1985 bij de GKN Kerncentrale in Dodewaard en maakte voor het afscheid van de directeur destijds, dhr Woldringh, deze prachtige maquette. Onze vader is in 1985 plotseling om het leven gekomen bij een auto ongeluk. De maquette heeft hij dus nooit zelf kunnen overhandigen, dat heeft mijn moeder destijds gedaan. Inmiddels is dit 35 jaar geleden gebeurd en zijn wij op benieuwd waar de maquette nu is. De kerncentrale zelf heeft de maquette niet meer en meneer Woldringh is al heel wat jaren geleden overleden. De maquette is een perfecte kopie van roestvrij staal van de kerncentrale in Dodewaard en is ongeveer 25 centimeter hoog. We zouden het heel fijn vinden om erachter te komen waar de maquette staat maar het natuurlijk helemaal fijn vinden als we de maquette weer kunnen zien en een mooi plaatsje kunnen geven.

Weet u waar de maquette kan zijn? Kent u de familie Woldringh en weet u wat er met de maquette is gebeurd na zijn overlijden?   Laat hieronder uw reactie achter.

Mocht u Mars Meijering, overleden in 1985, gekend hebben en heeft u nog foto's van hem? U maakt zijn kinderen hier erg blij mee. U kunt met hen in contact komen door onderstaand reactie formulier in te vullen.
Gelderland Helpt: Waar is de maquette die onze vader in 1985 maakte van de kerncentrale in Dodewaard?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!