Nieuws

Nieuw onderkomen voor dierenopvang in Tiel

TIEL - In coronatijd geld vinden voor nieuwbouw van dierenopvang. Het lijkt een utopie, maar het is Marja van Gessel en de vrijwilligers van de dierenambulance in Tiel toch gelukt. Het vorige onderkomen voor de opvang van dieren kon niet meer gebruikt worden in verband met de restauratie en verhuur van het oude slachthuis aan de JD. van Leeuwenstraat.
Marja van Gessel: "We moesten wat doen, want de situatie was niet meer te houden. Vaak moesten we uitwijken naar plaatsen ver buiten de regio om gewonde dieren op te vangen. De kosten daarvoor drukten zwaar op onze begroting. Vandaar dat we gigantisch blij zijn met dit nieuwe onderkomen."
De dierenambulance in Tiel vangt dieren op voor de gemeenten Buren, Tiel, Neder-Betuwe en West-Betuwe. Met name voor dieren uit de natuur is de opvang een uitkomst. De eerste 24-uursopvang kan nu weer gewoon in Tiel plaatsvinden. Tot nu toe moesten deze beesten, met name egels en roofvogels, weggebracht worden naar Zundert, Amsterdam, Halle of Papendrecht.
Met de nieuwbouw komt daar nu een eind aan. Het nieuwe gebouw, dat verrijst bij het huidige pand, gaat aan alle moderne eisen van dierenopvang voldoen en is binnen enkele maanden gereed.