Nieuws

Zestal betoogt tegen 'coronawaanzin' bij Omroep Gelderland

Radiomaker Eric van den Berg (links) praat buiten met de actiegroep.
Radiomaker Eric van den Berg (links) praat buiten met de actiegroep. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij Omroep Gelderland hebben maandag zes mensen geageerd tegen de 'mediawaanzin die sinds de coronacrisis gaande is'. De groep noemde zich medestanders van de beweging Viruswaanzin. Deze actiegroep keert zich tegen het huidige coronabeleid van de overheid.
De groep sprak binnen geruime tijd met hoofdredacteur Sandrina Hadderingh van de regionale omroep. Ook gaf het zestal een verklaring uit. "Graag zien wij in de media meer meningen voorbij komen dan alleen de gevestigde meningen. Dat er minder angst gezaaid wordt, (...) buiten normaal lopen en niet schrikken als je te dichtbij komt."
De tekst gaat verder onder de video.
Viruswaanzin demonstreert voor gebouw Omroep Gelderland
In de verklaring noemde de groep enkele voorbeelden van de in haar ogen coronagekte. "Dat vaders niet bij de bevalling zijn geweest of familie niet bij geliefden bij het overlijden is werkelijk ongehoord en totaal onnodig geweest."

'Er is meer aan de hand'

De groep van zes vindt dat er 'meer aan de hand is dan alleen dit virus'. "Alleen al de aanstaande coronawet is te griezelig voor woorden, zo wordt onze vrijheid daarmee ingeperkt."
Ook bij andere media protesteerde Viruswaanzin maandag, waaronder op het Mediapark in Hilversum en de Volkskrant in Amsterdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!