Nieuws

Nog even geduld, maar het wordt weer zomers warm

Het wordt weer zomers warm.
Het wordt weer zomers warm. © Pixabay
ARNHEM - Wie vandaag door de regen moet fietsen heeft er geen boodschap aan, maar er komen weer droge dagen aan. Met een beetje geluk wordt het zelfs weer zomers warm in Gelderland.
Juli is nat begonnen en ook de komende dagen blijven er volgens Weerplaza buien vallen. Later op de maandag kan er in het noorden van onze provincie zelfs nog een klap onweer bijzitten, zegt meteoroloog Wilfred Janssen.

Vanaf vrijdag minder wisselvallig

Donderdag kunnen we volgens hem pas de eerste droge dag verwachten. Er is dan nog veel bewolking, maar de temperatuur loopt al wel iets op. “Vanaf vrijdag komt een hogedrukgebied dichterbij, waardoor de storingen geleidelijk worden verdreven”, aldus de weerman.
Dat betekent dat we grotendeels droog en met meer zon het weekend ingaan. Afhankelijk van de windrichting wordt het ook een stuk warmer. “Draait de wind naar het oosten en weet warmere lucht onze provincie te bereiken, dan sluit ik niet uit dat we weer eens ruim boven de 20 graden uit kunnen komen.”

Nog even geduld

Bovendien lijkt het er volgens hem op dat er minder wisselvallig weer aankomt. Vanaf volgende week neemt de kans op zomerse dagen, met temperaturen boven de 25 graden, toe. Nog even geduld dus op zon en zomerse warmte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!