Instellingen

Wageningen overvallen door demonstratie: 'Veel mensen geschrokken'

Mobiele Eenheid op het 5 Mei Plein in Wageningen.
Mobiele Eenheid op het 5 Mei Plein in Wageningen. © Roland Heitink
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen is zaterdag overvallen door de demonstratie van zo'n 200 betogers, waaronder veel voetbalsupporters, tegen de coronamaatregelen. Dat zegt burgemeester Geert van Rumund in een reactie op het protest.
''De demonstratie was niet aangekondigd en zonder vergunning'', schrijft Van Rumund. De burgervader is niet te spreken over de gang van zaken, waarbij tientallen betogers rond het 5 Mei Plein de confrontatie zochten met de politie en werden aangehouden. ''Helaas zijn er heel veel mensen geschrokken'', zegt hij.
Veel betogers, die demonstreerden op het 5 Mei Plein, weigerden te luisteren naar de politie toen hen werd gevraagd te vertrekken. Ook werden agenten bekogeld met verschillende voorwerpen. De ME pakte daarop tientallen betogers op in het centrum van de stad.

ME in de achtertuin

Inwoners van Wageningen werden verrast door de hoeveelheid agenten en politievoertuigen hun woonplaats. Op video's en foto's op sociale media is te zien hoe zelfs aanhoudingen worden verricht in tuinen van mensen.
Van Rumund is de politie dankbaar voor het optreden. ''Het is onder controle door goed optreden van de politie.''
Bekijk hier beelden van de confrontatie tussen de betogers en de ME:
Tientallen demonstranten opgepakt na confrontatie met ME
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!