Nieuws

Zie je een vlinder? Geef het door!

De keizersmantel.
De keizersmantel. © pxhere
WAGENINGEN - Hoewel het weer er deze zaterdag niet echt naar is, wordt iedereen weer opgeroepen vlinders te tellen in de tuin.
Volgens de Vlinderstichting in Wageningen, die de landelijke Tuinvlindertelling organiseert, hoeft de regen geen probleem te zijn. "Ga tussen de buitjes door even naar buiten, dan laten de vlinders zich vaak alweer zien zodra het zonnetje komt."

Benieuwd naar de keizersmantel

De Vlinderstichting is vooral benieuwd hoe vaak de keizersmantel wordt gemeld. "Die leek tot vijf jaar geleden helemaal uitgestorven, maar is nu weer volop terug." 
Het koolwitje is daarentegen niet zo bijzonder, maar daarom niet minder leuk om te zien. "Die kunnen vaak ook wat beter tegen de hitte. Terwijl de rest in een soort zomerslaap gaat, komt die juist naar buiten", legt de stichting uit.
Waarnemingen kunnen tot en met 26 juli worden doorgegeven aan de Vlinderstichting. Dat gaat het makkelijkst met de app Vlindermee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!