Nieuws

Sven Ratzke treedt op in Nijmeegs concertgebouw

Sven Ratzke in De Week van Gelderland.
Sven Ratzke in De Week van Gelderland. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Zanger en entertainer Sven Ratzke keert terug naar zijn roots. Van Amsterdam verhuisde hij naar Nijmegen. Nu wil hij graag weer aan de slag. En dat gaat gebeuren in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. "De Vierdaagse vindt niet plaats, dus laten we dan tenminste een beetje feestvieren door daar een paar dagen concerten te geven", vertelt hij in De Week van Gelderland over 'Ratzke's Zomernachten'.
"Door corona had ik inderdaad ineens heel veel tijd om mijn huis goed in te richten." Hoewel hij de plannen voor die tijd al maakte. "Ik ben in Nijmegen opgegroeid, mijn familie zit daar."
Als je zoveel de wereld over reist, wil je een plek waar je je heel fijn voelt, vertelt Ratzke. "Waar je de ruimte hebt en tot rust kunt komen." Volgens hem is Nijmegen een klein stadje met een 'wereldse uitstraling' en een enorme geschiedenis.

'160 optredens moeten cancelen'

Vanwege corona heeft Ratzke 160 optredens moeten cancelen. "Dat betekende dat ik tot en met februari geen werk meer had." Maar stilzitten deed hij niet. Zo gaat hij nu ook een musical doen in Berlijn. "Ook daar kunnen vanwege de anderhalve meter maar 150 mensen in de zaal. Maar dat theater wil dat doen, dus daar ben ik heel blij mee."
Bekijk hier het interview met optreden van Sven Ratzke in De Week van Gelderland:
Sven Ratzke bij De Week van Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!