Nieuws

Verbondenheid Centraal : Stilleven@home geopend

Verbondenheid Centraal : Stilleven@home geopend
Verbondenheid Centraal : Stilleven@home geopend
HEERDE - Heerde - Op maandag 29 juni 2020 werd in de Heerd te Heerde de tentoonstelling Stilleven@home geopend door Commissaris van de Koning van Gelderland dhr.Berends.
De expositie is het resultaat van een project waar Cultuurplein inwoners van de gemeente Heerde en Epe heeft gevraagd door een stilleven uitdrukking te geven aan hoe zij de afgelopen corona periode hebben beleefd. Via een schilderij op doek, een tekening, een gedicht of digitale kunst. Veel mensen, jong en oud, amateur of professional, hebben werk gedeeld. Ook de kinderen van het Kunstatelier van Cultuurplein hebben meegedaan. Iedereen heeft deze periode op zijn of haar eigen manier beleefd en vormgegeven en ook anderen geïnspireerd.
Kunst biedt troost, herkenning en inspiratie. Kunst kan mensen afleiding geven en ontspanning bieden. Even je dagelijkse stress vergeten, heeft een goede invloed op je welbevinden. Kunst draagt op die manier bij aan het welzijn van mensen. Kunst laat nieuwe perspectieven zien en biedt inspiratie, herkenning en troost. Het helpt mensen de wereld om hen heen op een andere manier waar te nemen en te beleven. Het biedt een venster op de wereld.
Voor een uitgebreide registratie :