Nieuws

Nieuw Flipje-album in de maak

TIEL - Tien jaar na het laatste album, Tiels Flipje en de mysterieuze Mirabelle, komt er dit jaar weer een nieuwe strip ter gelegenheid van Flipjes 85e verjaardag. Niet zoals de eerdere albums, maar geheel in stijl van de oude boekjes; plaatjes met vierregelige rijmpjes eronder.
Ook het verhaaltje is oud, nog bedacht door Fritzi ten Harmsen van der Beek, die haar vader opvolgde als tekenaar van Flipje. Het zou boekje 48 zijn geweest in de oude serie, maar jamfabriek De Betuwe heeft het destijds echter nooit uitgebracht
De avonturen van Flipje werden gemaakt tussen 1936 en 1954 door de plaatselijke jamfabriek, waarna in  2002 het fruitbaasje nieuw leven werd ingeblazen als stripfiguur. Daar komt nu een vervolg aan.
Arie van Vliet staat garant voor de tekeningen en Alexandra van Steen heeft het korte synopsis van ‘Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet’ verder uitgewerkt. Fred Eggink heeft de rijmpjes in oude stijl geschreven voor het nieuwe stripalbum. Medio oktober 2020 zal het boekje verschijnen.