Nieuws

Rechtbank breidt uit naar Stadstheater Arnhem

Het theater als zittingslocatie.
Het theater als zittingslocatie. © Stadstheater Arnhem
ARNHEM - Wie voor moet komen vanwege een verkeersovertreding, kan zomaar in het Stadstheater van Arnhem komen te staan. De rechtbank Gelderland houdt daar namelijk voortaan ook zittingen, nu er in de gerechtsgebouwen minder plek is door de coronamaatregelen.
In het theater aan de Velperbinnensingel zijn drie foyers ingericht voor de behandeling van strafzaken en civiele zaken. “De huidige eis van anderhalve meter kunnen we goed waarborgen in de ruimtes van het Stadstheater”, zegt een woordvoerder. Bovendien ligt het theater centraal in de stad en op steenworp afstand van de rechtbank.

Half jaar lang

In de foyers zijn onder meer plastic schermen aangebracht en er is ontsmettingsmiddel aanwezig. Verder zijn er wachtruimtes gemaakt, waar met bijvoorbeeld de advocaat kan worden overlegd.
De zittingen zijn vooralsnog niet toegankelijk voor het publiek. De rechtbank denkt in ieder geval tot het einde van dit jaar van de bijzondere locatie gebruik te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!