Nieuws

'Bijna helft van Gelderlanders gaat deze zomer niet op vakantie'

Veel Gelderlanders blijven deze zomer thuis.
Veel Gelderlanders blijven deze zomer thuis. © Pixabay
ARNHEM - De angst voor coronabesmetting werkt flink door in de vakantieplannen van Gelderlanders. Als ze al op vakantie gaan, blijven ze deze zomer een stuk dichter bij huis. Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas onder ruim 3400 inwoners, in opdracht van de provincie.
Uit de maandelijkse peiling blijkt dat het grootste deel van de Gelderlanders nog steeds bezorgd is over corona. Slechts één op de tien inwoners denkt dat het virus snel weg is en zo'n twintig procent zegt niet bang te zijn voor een tweede golf van besmettingen. 
Wel is er volgens de provincie een duidelijke afname te zien van de negatieve gevoelens rond corona ten opzichte van de afgelopen maanden.

Kwart naar het buitenland

44 procent van de Gelderlanders heeft deze zomer geen vakantieplannen. Zo'n drie op de tien inwoners gaat in eigen land op vakantie en iets minder dan een kwart vertrekt naar het buitenland.
Los van de vakantieplannen zegt een grote meerderheid drukke plekken te vermijden en bijvoorbeeld minder vaak een concert of zwembad te bezoeken. Ze zijn minder huiverig voor een bezoek aan de natuur of een museum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!