Nieuws

Reizigers verrast door werkzaamheden aan het spoor: 'Het is niet te doen'

GELDERMALSEN - Door werkzaamheden rond station Geldermalsen rijden er vanaf vrijdag geen treinen meer in het westelijk deel van het Rivierengebied. De werkzaamheden duren tot en met zondag 9 augustus.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Reizigers verrast door werkzaamheden aan het spoor: 'Het is niet te doen'
De komende dagen rijden er helemaal geen treinen in het westelijk deel van het Rivierengebied en ligt ook de treinverbinding tussen Den Bosch en Utrecht er uit.
De NS adviseert sowieso tot 10 augustus de reisplanner te raadplegen voor deze regio. De reizigers wordt geadviseerd via een omweg te reizen of van de bussen gebruik te maken die worden ingezet. De reistijden zullen de komende maand aanmerkelijk langer zijn
Station Geldermalsen krijgt een extra perron en een tunnel voor passagiers. Ook vervangt ProRail overwegen door verkeerstunnels. De maatregelen zijn nodig voor het toenemende treinverkeer tussen Amsterdam en Eindhoven.
Als de klus bij Geldermalsen achter de rug is, ontstaan ook betere aansluitingen voor treinreizigers richting Tiel. Vooral verbetering van de overstap in Tiel was een belangrijke wens vanuit de regio en de spoorsector.