Nieuws

Oude IJsselstreek investeert in dorpsauto

© REGIO8 (archief
NETTERDEN - Oude IJsselstreek gaat 15.000 euro voorschieten aan stichting 't Gemeynt, zodat de dorpsauto in Netterden kan worden aangekocht. De leasekosten van de dorpsauto zorgden voor een negatieve exploitatie, waardoor het voortbestaan van de auto onder druk stond.
"Door nu een bedrag van 15.000 euro beschikbaar te stellen wordt instandhouding van de dorpsauto voor de lange termijn verzekerd", aldus de gemeente. "Dit levert een bijdrage aan de leefbaarheid voor inwoners van Netterden en omliggende buurtschappen." De aankoop van de huidige auto zou volgens Oude IJsselstreek leiden tot een positieve exploitatie. Uiteindelijk moet het nu geïnvesteerde bedrag worden terugbetaald vanuit het geplande 'Dorpsfonds', dat onder mee gefinancierd gaat worden door Windpark Den Tol.
Uit de evaluatie van het project in 2019 bleek volgens de gemeente dat het project bijdraagt aan de leefbaarheid voor diverse doelgroepen. "Indien Windpark Den Tol onverhoopt niet wordt gerealiseerd en de stichting niet kan voldoen aan de terugbetalingsverplichting, geldt dat in de overeenkomst is opgenomen dat er op dat moment overleg plaatsvindt met de stichting over een oplossing", aldus de gemeente.