Nieuws

'Gelderse amazone spil in rechtszaak tegen schrijver Dan Brown'

De Amerikaanse schrijver Dan Brown.
De Amerikaanse schrijver Dan Brown. © ANP (archief
APELDOORN - Dressuuramazone Judith Pietersen staat plotseling in de spotlights van de internationale media. Volgens Blythe Brown, de ex-vrouw van bestsellerauteur Dan Brown, was Pietersen één van de vier minnaressen die haar man erop nahield tijdens hun huwelijk. Hij zou Pietersen onder meer een paard ter waarde van dik 300.000 euro cadeau hebben gedaan.
De schrijver staat bekend als liefhebber van de paardensport. Hij en Pietersen leerden elkaar medio 2013 kennen, toen zijn toenmalige vrouw Pietersen liet overkomen om een Fries paard te trainen. De affaire zou begonnen zijn nadat Pietersen bij de Browns van een schouderoperatie herstelde en nog jaren geduurd hebben.
Brown zou, zo schrijven Britse en Amerikaanse media, de Nederlandse in die periode stiekem overladen hebben met dure geschenken. Naast een kostbaar Fries paard zou hij haar ook een paardentrailer en een auto hebben gegeven en de verbouwing van haar appartement in Nederland hebben gefinancierd. Pietersen is vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Vier minnaressen

Blythe Brown beschuldigt haar ex-man ervan dat hij delen van hun gezamenlijke vermogen heeft gebruikt om er affaires op na te houden. Dat geld sluisde hij weg. Ze spreekt van een leven vol leugens, met een man die op het oog een eenvoudig leven leidde, maar in werkelijkheid een dubbelleven in stand hield.
Naast de Gelderse amazone, die in de omgeving van Apeldoorn woont, zou het gaan om affaires met een kapster, zijn personal trainer en een politica uit de Caraïben. 
Schrijver Brown vergaarde wereldwijd faam met de Da Vinci Code, een boek dat meer dan honderd miljoen keer werd verkocht. Daarna volgden Het Bernini Mysterie en Inferno, die ook successen werden. In totaliteit zou Brown meer dan 300 miljoen euro hebben verdiend met zijn boeken. Toen hij in 2019 scheidde van zijn vrouw, kreeg zij een aanzienlijk deel van het gezamenlijk vermogen. De schrijver heeft laten weten dat de beschuldigingen vals zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!