Nieuws

Gedoogplek om drugsafval te dumpen is 'verboden en naïef'

Gedumpt drugsafval in Arnhem.
Gedumpt drugsafval in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Het plan van D66 en de Arnhemse Ouderenpartij om een plek in te richten waar je straffeloos je drugsafval kunt dumpen is in strijd met de wet. Dat stelt burgemeester Ahmed Marcouch. Alleen daarom al is het voorstel volgens hem niet uitvoerbaar.
Bovendien is het 'een tikkeltje naïef' om te denken dat criminelen het vertrouwen hebben dat ik ondertussen niet stiekem hun kenteken noteer, meent de burgervader. "Daar zit een wereld van bloed en lijken achter."
Dat antwoord zet zijn betoog in een ander daglicht, ziet indiener Maarten Venhoek (D66). "Maar hoe illegaal ook, zie ik liever dat het dumpen van drugsafval veilig gebeurt dan dat er ongelukken ontstaan." Maar blijkbaar is dit voorstel niet de juiste weg, constateert het raadslid.

'Liggen criminelen niet wakker van'

"Grote criminelen liggen niet wakker van die afvaldumpingen", denkt Talip Aydemir (DENK Verenigd Arnhem). "Dus dit gaat niet werken."
Een deel van de oplossing ligt volgens Marcouch bij iedereen die ongegeneerd zegt wel eens een pilletje te nemen.
Het is niet voor het eerst dat dergelijke ideeën op tafel komen en er weer vanaf geveegd worden. D66 Gelderland pleitte al eens voor anonieme inleverplekken voor chemisch drugsafval. En de jongerenafdeling van die partij deed dat ook al.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.