Nieuws

Man aangehouden voor mensensmokkel bij Zevenaar

Foto van een grenscontrole ter illustratie.
Foto van een grenscontrole ter illustratie. © ANP
ZEVENAAR - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag op de A12 bij Zevenaar een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel. Bij hem in de auto zaten twee mannen uit Burkina Faso die geen geldige identiteitspapieren konden tonen.
De marechaussee kwam de auto op het spoor tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Zulke controles worden vrijwel dagelijks gehouden aan de oostgrens en zuidgrens van Nederland. Het tegemoetkomend verkeer en uitgaand verkeer wordt gemonitord en bij verdenking wordt een voertuig aan de kant gezet. 

Vanuit Duitsland

In dit geval viel de verdenking op een personenauto die vanuit Duitsland de grens met Nederland overstak. Zowel de bestuurder als de twee inzittenden gaven aan geen identiteitsbewijs te kunnen laten zien. Daarop werd de auto doorzocht. Marechaussees vonden van de bestuurder, een 39-jarige man uit Amsterdam, een Nederlands rijbewijs. Van de twee passagiers, mannen van 38 en 40 jaar, waren geen papieren aanwezig.
De bestuurder is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De marechaussee buigt zich over zijn zaak, bevestigt een woordvoerder. De twee Burkinezen gaan een zogeheten vreemdelingentraject in bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij lopen kans uitgezet te worden naar hun thuisland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!